Yanomami (Ianomami) / Yoga (Ioga)

 

Yanomami (poble ianomami): els ianomamis són un poble indígena que viu a la selva amazònica, en uns 200 o 250 poblats en una zona de prop de 100.000 km2 en la frontera entre el Brasil i Veneçuela. Només tenen contacte amb la natura. Viuen en un territori en què hi ha una forta activitat de mineria il·legal, que contamina els rius, que acaba amb els animals i que crea confrontacions amb els indígenes. Aquesta és la seua amenaça més gran.

Són grans observadors de la natura i, al llarg de les seues vides, continuen acumulant coneixement basant-se en les seues experiències. L’impacte que els ianomamis tenen sobre el seu entorn és sostenible, ja que és part d’un sistema ja molt establit, que ha evitat que se’ls esgoten els recursos.

Yoga (Ioga): conjunt de disciplines físiques i mentals originals de l’Índia destinades a arribar a la perfecció espiritual i a la unió amb l’absolut.

 


 

I la unió amb la natura que demostren els ianomamis, no és també una unió amb l’absolut? Què podries fer al teu voltant per a convertir-te en un ianomami en el teu entorn?

 

Descàrregues


Fitxa Imprimir 2 Y Imprimir 4 Y

Y
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z