Dies ambientals

// Dia Mundial de l'Educació Ambiental

Dia Mundial de l'Educació Ambiental

26 de gener.

Celebrem el Dia de l’Educació Ambiental, i per això volem detindre’ns un segon i adonar-nos de la importància que té prendre consciència dels problemes ambientals que tenim al nostre voltant. Què podem fer en el nostre dia a dia per a millorar el nostre entorn? Els nostres actes ens defineixen, no les nostres paraules.

// Dia Mundial per a la Reducció de les emissions de CO2

Dia Mundial per a la Reducció de les emissions de CO<sub>2</sub>

28 de gener.

L’ONU designà el 28 de gener com el dia clau de l’any per a reduir les emissions i prendre decisions per a cuidar el nostre planeta. Com a societat, hem de conscienciar-nos i sensibilitzar-nos sobre els impactes que provoquem en el medi ambient, hui més que mai.

// Dia Mundial dels Aiguamolls

Dia Mundial dels Aiguamolls

2 de febrer.

Els aiguamolls són grans espais de terra coberts d’aigua dolça, salobre o aigua salada; són ecosistemes únics capaços d’albergar una multitud de fauna i flora, i especialment són idonis per a aus que migren i hi paren a buscar aliment i descans. Per diverses causes, es calcula que, des del 1900, més de la meitat dels aiguamolls del món han desaparegut. Protegir-los i conservar-los té una importància vital per al medi ambient.

// Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

5 de març.

Què és l’eficiència energètica? Hui és un bon dia per a detindre’ns a pensar en l’energia elèctrica que consumim en el nostre dia a dia.  Aprofitem al màxim la llum natural? Fem un ús responsable de la climatització? Apaguem tots els equips electrònics que no usem?…

// Dia Mundial del Consum Responsable

Dia Mundial del Consum Responsable

15 de març.

El consum responsable és el dotzé dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Aquest ODS ens convida a triar els nostres productes i serveis no només pel preu i la qualitat, sinó també pel seu impacte ambiental i social. Amb més de 7.000 milions de persones al món, és necessari fer-ho. Cadascun de nosaltres ha de fer-se responsable del que compra i consumeix, així com preguntar-se si realment ho necessita, o si potser arreglant-ho pot durar una miqueta més.

// Dia Internacional de la Terra

Dia Internacional de la Terra

22 d’abril.

Els darrers anys, la Mare Terra ens ha enviat una multitud de missatges estremidors: els incendis d’Austràlia i l’Amazones, la tempesta Glòria, el desgel, la pandèmia de la COVID-19.
La Terra és la nostra llar: donem-li el respecte que es mereix i cuidem-la!

// Dia Mundial de la Diversitat Biològica

Dia Mundial de la Diversitat Biològica

22 de maig.

Què és la biodiversitat? Per què és important cuidar la biodiversitat?
És important prendre consciència de la importància de protegir la biodiversitat global que conforma la nostra natura i tots els recursos biològics. Són importants cadascuna de les espècies de plantes, animals i microorganismes, així com les diversitats genètiques dins de cadascuna que hi ha en la natura.

La pèrdua de biodiversitat és una pèrdua per a la humanitat, que hem de frenar per a garantir la nostra existència.

// Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny.

Hui és el Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora des del 1972, quan se celebrà la Conferència d’Estocolm, centrada en aquest tema. Son quasi cinquanta anys de lluita i conscienciació per a donar al medi ambient l’atenció i la cura que requereix.

// Dia Mundial sense cotxe

Dia Mundial sense cotxe

22 de setembre.

Perquè ens sumem a la mobilitat neta i compartida. Perquè, apostant per altres mitjans de transport, estem apostant per una mobilitat més segura i sostenible. En aquest dia, en nombroses ciutats del món, sorgeixen diferents iniciatives i activitats perquè la ciutadania experimente, encara que siga per un dia, els avantatges i les sensacions d’optar per la bicicleta, el transport públic o simplement caminar. No es tracta de declarar els automòbils els nostres enemics, sinó de fer-ne un ús adequat.

// Dia Internacional de Protecció de la Natura

Dia Internacional de Protecció de la Natura

18 d’octubre.

En l’actualitat, un dels principals objectius que persegueix l’ONU és aconseguir un món més sostenible en tots els àmbits, és a dir, aconseguir que els països continuen desenvolupant-se sense que això revertisca en la natura. Com aconseguir-ho? Promovent l’Agenda 2030 i usant amb responsabilitat els recursos de què disposem. Hui et proposem celebrar el Dia Internacional de la Natura amb alguna acció que incidisca positivament en la natura. Ens la contes? Procurem sempre que els nostres actes deixen una petjada verda en el nostre camí.