Dies ambientals

Des d’ací podràs descarregar tots els cartells dels dies ambientals.

// Dia Internacional de Protecció de la Natura

Dia Internacional de Protecció de la Natura

8 d’octubre.

En l’actualitat, un dels principals objectius que persegueix l’ONU és aconseguir un món més sostenible en tots els àmbits, és a dir, aconseguir que els països continuen desenvolupant-se sense que això revertisca en la natura. Com aconseguir-ho? Promovent l’Agenda 2030 i usant amb responsabilitat els recursos de què disposem. Hui et proposem celebrar el Dia Internacional de la Natura amb alguna acció que incidisca positivament en la natura. Ens la contes? Procurem sempre que els nostres actes deixen una petjada verda en el nostre camí.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible

Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible

18 de juny.

El concepte de gastronomia sostenible implica la cuina que té en compte l’origen dels ingredients, com es cultiven o com arriben als mercats i finalment als nostres plats. I si creem una xarxa d’escoles amb gastronomia sostenible?

Les nostres accions diàries poden aconseguir acomplir l’objectiu Fam zero, fent canvis en la vida quotidiana, a casa, en el treball i en la comunitat; fent costat al sector agrícola, als mercats locals i prenent decisions sobre l’alimentació; donant suport a la bona nutrició per a tots i totes, i lluitant contra el desaprofitament d’aliments.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera.

Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera.

17 de juny.

Per al 2050, les sequeres afectaran més de les tres quartes parts de la població mundial. Les dones tenen un interés vital en la salut de la terra, però sovint no la controlen.

Enguany, el lema del Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació és «Dona. Les seues terres. Els seus drets» i posa l’accent en la idea que invertir en la igualtat en l’accés de les dones a la terra i als béns associats és una inversió directa en el seu futur i en el de la humanitat.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial dels oceans

Dia Mundial dels oceans

8 de juny.

Cada any arriben als oceans vora 11 milions de tones de residus plàstics. Aquesta xifra podria triplicar-se d’ací a 2040.

La salut dels oceans depén del nostre dia a dia. Hui pots prendre consciència d’aquestes dades i pensar… Què puc fer per a disminuir aquest fet?

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny.

La temàtica d’enguany per a la celebració del dia mundial del medi ambient està basada en la contaminació sense plàstics.

És hora d’unir esforços per a canviar el rumb del fem marí i la contaminació plàstica mitjançant la implementació de les moltes, grans i xicotetes, solucions disponibles, amb urgència, innovació, compromís i responsabilitat.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de la Bicicleta

Dia Mundial de la Bicicleta

3 de juny

La celebració d’aquest dia tracta d’universalitzar la bicicleta com a mitjà de transport a les ciutats. Hi ha mil milions de bicicletes en tot el món, xifra que representa el doble que la dels automòbils. Has provat d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport? Potser hui en serà el primer dia.
Descarregar cartell ací

// Dia Europeu dels parcs

Dia Europeu dels parcs

24 de maig

Coneixes algun parc natural?

Primavera és una bona estació per a gaudir d’espais a l’aire lliure, fer una ruta en família i conéixer paisatges diferents.

Planegeu la vostra visita i gaudiu de la naturalesa.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de la Diversitat Biològica

Dia Mundial de la Diversitat Biològica

22 de maig.

Actualment ens trobem amb una destacada pèrdua de biodiversitat i aquest fet ocorre per alterar la terra per a l’aprofitament agrari de manera extensiva i intensiva, entre altres causes. Això pot suposar per a moltes espècies animals i vegetals la pèrdua del seu hàbitat i veure’s abocades a l’extinció.

Ajuda a frenar la pèrdua de biodiversitat.
Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de les abelles

Dia Mundial de les abelles

20 de maig.

Les abelles, avantpassats depredadors, s’alimenten de pol·len i nèctar. Habiten en tots els continents excepte a l’Antàrtida, pol·linitzant fins a 170,000 espècies de plantes. L’abella domèstica és la més coneguda, formant eixams, mentre que la majoria de les espècies són solitàries. Una abella produeix un quilogram de mel visitant 4 milions de flors i viatjant 4 vegades al voltant de la Terra. Només les abelles mel·líferes poden deixar el seu agulló, la qual cosa causa la seua mort. Celebra el Dia de les Abelles cuidant el medi ambient.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial del reciclatge

Dia Mundial del reciclatge

17 de Maig.

Reciclar és important per a preservar el medi ambient, però també ho és reduir i fer un consum més responsable. Optar per materials més sostenibles, reutilitzar o convertir els residus en nous recursos és clau per a un futur més verd i respectuós amb el planeta.

Descarregar cartell ací

// Dia Internacional de la Terra

Dia Internacional de la Terra

22 d’abril.

Els darrers anys, la Mare Terra ens ha enviat una multitud de missatges estremidors: els incendis d’Austràlia i l’Amazones, la tempesta Glòria, el desgel, la pandèmia de la COVID-19.
La Terra és la nostra llar: donem-li el respecte que es mereix i cuidem-la!

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de l'Aigua

Dia Mundial de l'Aigua

22 de març.

El lema del dia mundial de l’Aigua per a enguany és “Accelera el canvi”, sigues el canvi que vols veure en el món, com a eina per a poder complir amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 6, de tindre aigua i sanejament de manera segura a tot el món en 2030.

Totes les accions contribueixen a resoldre la crisi de l’aigua. I és que, en làmbit mundial, la meitat de la població no té aigua potable ni sanejament segur. El 44 % de les aigües residuals domèstiques no es tracta de manera segura i es preveu que la demanda mundial d’aigua augmente un 55% per a 2050.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial dels Boscos

Dia Mundial dels Boscos

21 de març.

Hui és el dia mundial dels boscos i ens agradaría convidar-vos a descubrir alguns dels quals tenim a la província de València. La Cabrentà d’Estubeny, el Bosquet en Moixent, els boscos de la Devesa del Saler, i el bosc centenari de la Pobla de Sant Miquel. Pots llegir les seues característiques en el nostre blog.

Descarregar cartell ací

Segur que coneixes algú prop del teu entorn, i has viscut més d’una aventura allí, si vols pots escriure a repensarelfutur@dival.es

// Dia Mundial del Consum Responsable

Dia Mundial del Consum Responsable

15 de març.

El consum responsable és el dotzé dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Aquest ODS ens convida a triar els nostres productes i serveis no només pel preu i la qualitat, sinó també pel seu impacte ambiental i social. Amb més de 7.000 milions de persones al món, és necessari fer-ho. Cadascun de nosaltres ha de fer-se responsable del que compra i consumeix, així com preguntar-se si realment ho necessita, o si potser arreglant-ho pot durar una miqueta més.

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

5 de març.

Què és l’eficiència energètica? Hui és un bon dia per a detindre’ns a pensar en l’energia elèctrica que consumim en el nostre dia a dia.  Aprofitem al màxim la llum natural? Fem un ús responsable de la climatització? Apaguem tots els equips electrònics que no usem?…

Descarregar cartell ací

// Dia Mundial de l'Energia

Dia Mundial de l'Energia

14 de febrer.

El 14 de febrer se celebra el dia de l’energia, perquè aqueix dia en 1949 es va debatre la crisi de l’energia i les seus possibles solucions. Aquest dia es promou l’acces universal a l’energia i la utilització d’energia renovable.

// Dia Mundial dels Aiguamolls

Dia Mundial dels Aiguamolls

2 de febrer.

Els aiguamolls són grans espais de terra coberts d’aigua dolça, salobre o aigua salada; són ecosistemes únics capaços d’albergar una multitud de fauna i flora, i especialment són idonis per a aus que migren i hi paren a buscar aliment i descans. Per diverses causes, es calcula que, des del 1900, més de la meitat dels aiguamolls del món han desaparegut. Protegir-los i conservar-los té una importància vital per al medi ambient.

// Dia Mundial per a la Reducció de les emissions de CO2

Dia Mundial per a la Reducció de les emissions de CO<sub>2</sub>

28 de gener.

L’ONU designà el 28 de gener com el dia clau de l’any per a reduir les emissions i prendre decisions per a cuidar el nostre planeta. Com a societat, hem de conscienciar-nos i sensibilitzar-nos sobre els impactes que provoquem en el medi ambient, hui més que mai.

// Dia Mundial de l'Educació Ambiental

Dia Mundial de l'Educació Ambiental

26 de gener.

Celebrem el Dia de l’Educació Ambiental, i per això volem detindre’ns un segon i adonar-nos de la importància que té prendre consciència dels problemes ambientals que tenim al nostre voltant. Què podem fer en el nostre dia a dia per a millorar el nostre entorn? Els nostres actes ens defineixen, no les nostres paraules.

// Dia Mundial sense cotxe

Dia Mundial sense cotxe

22 de setembre.

Perquè ens sumem a la mobilitat neta i compartida. Perquè, apostant per altres mitjans de transport, estem apostant per una mobilitat més segura i sostenible. En aquest dia, en nombroses ciutats del món, sorgeixen diferents iniciatives i activitats perquè la ciutadania experimente, encara que siga per un dia, els avantatges i les sensacions d’optar per la bicicleta, el transport públic o simplement caminar. No es tracta de declarar els automòbils els nostres enemics, sinó de fer-ne un ús adequat.