Joaquín Araújo

Escriptor. Naturalista.
Madrid, 1947.

Viu en el camp, en una casa en harmonia amb la natura a Villuercas (Càceres). Cultiva el seu hort i cuida els seus animals. És un naturalista compromés, que escriu llibres sobre natura, participa en un programa de ràdio (El bosque habitado, de Ràdio Nacional d’Espanya) i impulsa exposicions per a conscienciar-nos sobre els valors i tresors de la nostra natura, com ell l’anomena. Sens dubte, la coneix perfectament i ens estimula a conéixer-la a nosaltres també.

«La verdadera pandèmia és la destrucció de la biodiversitat, i també el canvi climàtic»,

ens ha advertit Araújo en la presentació del seu darrer llibre, Los árboles que te enseñarán a ver el bosque.

Joaquín Araújo

Aquest home humil que encara viu escoltant les aus refilar o veient créixer el seu hort dia darrere dia, ha escrit el guió de 340 documentals i 5.000 programes de ràdio, i ha oferit 2.500 conferències, entre d’altres. I ho ha fet mentres plantava més de 25.000 arbres, «el meu major orgull», sol dir, tants com dies ha viscut. D’ell és el primer manifest ecologista del món, Movimiento ecologista, a Valsaín (1976). És Premi Nacional de Medi Ambient i va ser col·laborador de la famosa sèrie de televisió El hombre y la tierra, de Félix Rodríguez de la Fuente. També fou director del primer centre estatal d’educació ambiental, membre del Consell Assessor de Medi Ambient i president de l’ECOFORUM. És tot un referent del periodisme ambiental.

Però el que més crida l’atenció d’aquest home és que viu tal com escriu o parla, en contacte permanent amb la natura. Per això, Joaquín Araújo, cal llegir-lo i escoltar-lo; cal seguir el seu exemple si volem repensar un futur millor per a la nostra natura.

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i parlar-nos de la persona o personatge que més t'inspira? Esperem els teus suggeriments!