Pulgarcito

Conte de Charles Perrault (1628-1703) contingut en la seua col·lecció Històries de la mare oca

Il·lustracions: Giovanna Ranaldi
Edita: Milimbo

Hi ha contes que no ens cal llegir-los per a conéixer la història que volen contar-nos. Així passa, per exemple, amb les obres més famoses de Charles Perrault, com aquest Polzet, del qual creiem que coneixem la història verdadera. Però, realment la coneixem?, o ha arribat a nosaltres d’una manera esbiaixada, censurada, o infantilitzada en el pitjor sentit de la paraula?

Amb aquestes premisses tan valentes i innovadores, ens trobem amb aquesta obra il·lustrada, sense text, editada per l’il·lustrador valencià Juanjo Oller o Milimbo, que és el mateix, que en aquesta ocasió ha comptat amb els dibuixos de Giovanna Ranaldi per a recontar sense paraules aquesta història universal. Proposem que busqueu els textos originals de Charles Perrault (hui molt accessibles) i després passeu les pàgines de la història per a rellegir el conte als vostres fills amb tota la profunditat que mereix.

Polzet, ja ho sabem, és un heroi minúscul, molt feble però molt astut, que aconseguirà véncer l’ogre i salvar la seua família després d’un viatge replet de perills d’abans, però que podem reconéixer ara: un viatge en la nit, pel bosc, enmig del laberint. Potser per això el color negre domina tota l’obra, perquè, al cap i a la fi, la nit és negra, no?

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i explicar-nos un llibre, una cançó o una pel•lícula que t’agrade? Esperem els teus suggeriments!