Deu suggeriments d’activitats a casa i a l’aire lliure

Què fem aquest cap de setmana? És una pregunta que sol sorgir amb els més menuts de la casa.

Vos deixem ací una sèrie de suggeriments d’activitats relacionades en major o menor mesura amb el medi ambient i vos animem que reserveu un buit en les vostres agendes per a reconnectar amb la natura i conéixer més coses sobre ella.

// Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

Llança’t a descobrir els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana. Pots trobar-ne un total de vuit a la província de València: l’Albufera, las Hoces del Cabriel, la Serra de Mariola, el riu Túria, la Puebla de San Miguel, Chera-Sot de Chera, la Serra Calderona i la Marjal de Pego-Oliva. A més, existeix la figura de paratge natural municipal, la gestió i el manteniment dels quals corresponen als ajuntaments on se situen.
Saps si n’hi ha algun en el teu municipi? Pots consultar les seues xarxes socials i vore les activitats programades.

// Clean-up day

Clean-up day

Has participat alguna vegada en un clean-up day? Es tracta d’una jornada organitzada en la qual un grup de persones es reuneixen per a arreplegar residus abandonats, generalment plàstics, en un entorn natural que està deteriorat. En general, sol fer-se prop de rius o llacs, o a la platja. Vos recomanem l’experiència, ja que és una manera òptima de contribuir a netejar el medi ambient i passar-ho bé. Vols apuntar-te a algun?

// Jardí Botànic de València

Jardí Botànic de València

Acosta’t al Jardí Botànic de València. Pots visitar-lo individualment o en una visita guiada i passejar entre les més de cinc mil espècies vegetals que hi alberga.

// Birding en família

<em>Birding</em> en família

T’assegurem que, si t’endinses en el món fascinant de les aus, et sorprendrà. Has provat el birding en família?
Al principi, és millor comptar amb l’ajuda d’organitzacions que t’orienten, però, després, sempre pots carregar-te els prismàtics al coll i passejar per la natura amb els cinc sentits.

// Fes un pícnic al camp

Fes un pícnic al camp

És una de les activitats més senzilles que hi ha i que millor sabor de boca deixen. No cal una destinació espectacular, només ganes de desconnectar i carregar les piles. Sempre funciona! Sí que vos demanem responsabilitat a l’hora de mantindre els espais públics nets i complir les normes del lloc.

// Coneixes el Tancat de la Pipa?

Coneixes el Tancat de la Pipa?

És una àrea de reserva dins del Parc Natural de l’Albufera, que treballa per a recuperar hàbitats d’aigua dolça amb una faena complexa per a conservar la biodiversitat del territori. És un excel·lent observatori de flora i fauna dels aiguamolls. Pots organitzar una visita guiada, consultar les seues activitats o acostar-t’hi individualment.

// Un passeig per la marjal dels Moros

Un passeig per la marjal dels Moros

Un passeig per la Marjal dels Moros, que és un llac situat al sud del Port de Sagunt. Es tracta d’un xicotet tresor desconegut per a molts, una àrea protegida en l’àmbit europeu per la seua singularitat avifaunística. Té unes quantes rutes ideals per a fer en família, i allí està el Centre d’Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

// Un passeig amb bici pel riu Túria

Un passeig amb bici pel riu Túria

Un passeig amb bici pel riu Túria, tant per dins de la ciutat de València com per altres municipis, seguint la ruta fluvial del Túria, que continua per Mislata i arriba fins a Vilamarxant. És divertit investigar i descobrir noves sendes.

// Ruta dels Ibers

Ruta dels Ibers

Fes alguna excursió inclosa dins de la Ruta dels Ibers de la província de València, que consta dels deu jaciments ibers més representatius: la Bastida de les Alcusses a Moixent, el Tossal de Sant Miquel a Llíria i La Celadilla a Ademús, entre altres. Descobrir la cultura edetana és una manera excel·lent d’entendre el nostre origen, la nostra cultura i el nostre territori.

// Segueix la vida de les aus en directe

Segueix la vida de les aus en directe

Si no és possible eixir de casa, també hi ha moltes maneres de connectar amb la natura. Sabies que es pot seguir la vida de les aus en directe? Sobretot a la primavera, quan comencen els períodes de nidificació. Vos suggerim la pàgina de SEO BirdLife (seo.org/camaras), però n’hi ha moltes més. Hi podem vore cries d’òliba, de voltors negres…, sense molestar els animals.
També és possible visitar les webcams situades a l’Estació Biològica de Doñana.