Antonio Morales Prats. Moralesky

Artista. Pintor. Creador.
Villena (Alacant), 1987.


«M’agradaria que es despertara una mirada afectiva de tot el que tenim al nostre voltant a partir de la visió de la meua obra.
»

Conscienciar a través de l’art.
Els materials de les obres de Moralesky emanen directament de la natura més pròxima: troncs i corfes, fruits, fulles xicotetes, pedres, etc., es converteixen a través de la seua mirada en escultures d’éssers fantàstics i mitològics, en tints naturals per a pintar els seus quadres, en escenes minimalistes que ens narren una història de respecte a la natura.

Aquest artista multidisciplinari, valencià d’adopció, nasqué el 1987 i es llicencià en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València el 2010. Des de llavors, desenvolupa la seua obra artística en El Hogar, el seu estudi de pintura, i la mostra, com a autor de la nova generació que és, en exposicions pròpies xicotetes, exposicions col·lectives, festivals d’art contemporani com ara Artsur (Còrdova) o les principals xarxes socials (@moralesky en Instagram).

L’originalitat i la profunditat de la seua obra podem gaudir-la en projectes tan multidisciplinaris com Kryptos Natura. Kryptós és una paraula grega que significa ocult, encobert. I nātūra, del llatí, provinent del verb nāscī (nàixer): aquells processos naturals que originen la natura mateixa. Així, descobrint les formes ocultes a simple vista que es veuen en un tronc o una fulla, Moralesky reflexiona sobre l’origen de la natura i ens descobreix una mirada diferent per a aprendre a respectar-la. I és que, com diu l’artista Paul Klee, l’art consisteix a fer visible l’invisible.

Així doncs, les seues obres ens parlen de la natura, però des del reciclatge i la reutilització de materials que troba, emmagatzema i amb els quals conversa per a descobrir en què es converteixen. Per tant, el punt de partida de la seua obra és una connexió amb la natura en la qual l’artista parla de la deriva: en un parc, una platja, un bosc, en la muntanya…, i es deixa emportar sense cap objectiu fixat; és en el transcurs del recorregut on té lloc la trobada de què es nodreix el projecte. Branques, fulles, corfes, ossos, llavors, plomes, herba, petxines, pedres…, tota classe de material natural es recol·lecta i passa a formar part essencial de les diverses peces que, a més, comprendran altres tipus de materials afegits per l’artista.

Després, en El Hogar, es convertiran en matèria primera per a les seues escultures, en tints per a les seues pintures, en objectes que creen una seqüència per a contar una història, en una stop-motion o en el que la seua imaginació li suggerisca.


Bestiario i Colorzoo
Obras. Bestiario i Colorzoo

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i parlar-nos de la persona o personatge que més t'inspira? Esperem els teus suggeriments!