Ellen MacArthur

Exploradora i navegant. Exregatista. Economia circular. 

Whatstandwell, Regne Unit, 1976.

 

Ellen MacArthur va trencar el rècord mundial en fer la volta al món en solitari. Sola en la seua embarcació monobuc i sense assistència tècnica, en només 71 dies va aconseguir recórrer 27.354 milles nàutiques (50.660 km) mentres s’enfrontava a ones de fins a 20 m i vents huracanats des del cap Horn fins al cap de Bona Esperança, però l’important per a ella no és eixa gesta, sinó el que aprengué mentres estava sola en la mar.

«Cap experiència en la meua vida podria haver-me donat una comprensió millor de la definició de la paraula finit», afirmà MacArthur en una entrevista feta per l’Agència EFE. L’exregatista recordà que, durant aquells dies, hagué de gestionar els seus recursos en un escenari hostil. «L’economia mundial no és diferent: és totalment dependent de materials finits que només tenim una vegada en la història de la humanitat», va dir.

El 2010 va crear l’Ellen MacArthur Foundation per a lluitar per una economia sostenible, per un consum responsable i per a fer realitat l’economia circular. Hui en dia, grans companyies formen part de la seua fundació, que té com a objectiu «inspirar una nova generació perquè repense, redissenye i construïsca un futur positiu a través del marc d’una economia circular».

Ellen MacArthur

«Cal repensar el futur: al final d’una era de petroli i materials barats, repensar i redissenyar com produïm i consumim, remodelar com vivim i treballem, o, fins i tot, imaginar els nous llocs de treball que es necessitaran per a aquesta transició, és un desafiament profund.»

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i parlar-nos de la persona o personatge que més t'inspira? Esperem els teus suggeriments!