David Attenborough

Divulgador Ambiental. Científic.

Londres, 1926.

 

Compte d’Instagram: https://www.instagram.com/davidattenborough/

Aquest divulgador ambiental té més seguidors en Instagram que Jennifer Aniston, i començà en aquesta xarxa social als 94 anys. Com és possible?: amb un esperit d’aventurer, sempre jove, sempre a l’última. Molts dels seus seguidors encara no havien nascut quan es va emetre per primera vegada la seua sèrie documental Life on Earth (‘La vida en la Terra’) en la cadena de televisió britànica BBC el 1979. Hui en dia i en els darrers anys, David Attenborough ha dirigit el seu activisme creixent contra el canvi climàtic a l’audiència més jove. El seu nou documental, A life on our planet (‘Una vida en el nostre planeta’), pot vore’s en Netflix. És un naturalista a l’última.

 

«És el seu món i és el seu matí. Jo no estaré allí, ells sí que hi estaran.»

David Attenborough

Sir David Attenborough ha passat més de mitja vida divulgant en televisió, i ara en tots els mitjans d’informació al seu abast, que la Terra és un lloc que hem de cuidar i respectar. El seu primer programa d’èxit va ser la sèrie Zoo quest que, des del 1954 i al llarg de deu anys, va acostar a les llars britàniques la vida dels animals en el seu entorn natural i en parcs zoològics. A partir d’ací, els seus documentals sobre natura s’han emés arreu del món. Ha rebut premis i reconeixements mundials, ha escrit nombrosos llibres i, el més important, mai ha perdut eixa mirada de xiquet curiós i d’educador que ens ha acostat la natura fins al saló de les nostres cases.

«Hi ha uns quatre milions de tipus diferents d’animals i plantes en el món. Quatre milions de solucions diferents del problema de mantindre’s amb vida.»

 

La manera infal·lible de perdre audiència és dir a la gent: “Ara mostrarem quelcom meravellós”; i a continuació: “Ara mostrarem com els esteu arruinant”… Inculcar l’amor a la naturalesa, és el millor que podem fer si volem conservar-la.

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i parlar-nos de la persona o personatge que més t'inspira? Esperem els teus suggeriments!