Annie Novak

Agricultora urbana. Grangera. Educadora. Escriptora.

Es pot tindre una granja al centre de Nova York? Si no hi ha espai per als horts als carrers, per què no els posem en les teulades? Això, ni més ni menys, és el que va pensar Annie Novak, fundadora i directora de Growing Chefs, programa d’educació alimentària des del camp fins a la taula; gerent de l’Edible Academy, al Jardí Botànic de Nova York, i cofundadora i agricultora de l’Eagle Street Rooftop Farm, a Greenpoint.

I és que hui es pot ser grangera, plantar horts urbans en les teulades dels gratacels, i tindre compte de Twitter, d’Instagram, un blog, i mostrar a la resta del món que una altra vida és possible. És el que fa Annie Novak, que no ha perdut la perspectiva que, a més de fer-ho, cal mostrar-ho. Així doncs, ensenya a escala internacional i ha parlat en conferències a tot el món sobre les connexions entre les persones, l’alimentació i l’ecologia i els beneficis de l’agricultura urbana.

«Som una generació que clama tornar la volta a la terra, però no volem aïllar-nos del món en una granja llunyana. Som joves i no sols ens atrau la cultura urbana, sinó que volem ser part d’ella i transformar-la si és possible.»

Annie Novak

El seu compte d’Instagram diu molt d’ella: és un compendi d’horts entre gratacels, flors i plantes, fulles, apicultura, ramaderia…, en fi, activisme pur en comunió amb la natura. Vegetariana de tota la vida, la passió d’Annie per l’agricultura començà mentres treballava a Ghana amb productors de xocolate de l’Àfrica occidental. Des de llavors, ha seguit el menjar fins a les seues arrels, que l’han portada a Ghana, Burkina Faso, Togo, Benín, Turquia, el Perú, Bolívia, l’Argentina, Fiji, Nova Zelanda, les Illes Cook, Alaska, Tanzània, Jamaica, Austràlia, a través d’Occident i l’Orient Mitjà. Eixes aventures es publiquen en un blog que podeu seguir en growingchefs.org/. Interessant, veritat?

 

*Les fotos, les hem trobades en theselby.com/galleries/annie-novak/
Portada del llibre d’Annie Novak

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i parlar-nos de la persona o personatge que més t'inspira? Esperem els teus suggeriments!