Quina és la joia que tens més pròxima al teu municipi? Les muntanyes són joies naturals que hem d’atresorar. Elles són les responsables en part de subministrar-nos aigua dolça.

Creus que en aquests moments les muntanyes estan amenaçades? L’augment de les temperatures provoquen que les glaceres de muntanya s’estiguen fonent, la tala massiva de boscos provoca l’erosió del sòl i la pèrdua dels hàbitats.

Quins recursos creus que traiem de les muntanyes? Les muntanyes produeixen aliments amb un alt valor nutritiu i de qualitat com a café, cacau, mel, herbes i espècies.
T’imagines la vida sense poder assaborir el xocolate, o amanir qualsevol menjar que gaudeixes cada dia?

La FAO és una agència internacional el principal objectiu de la qual és posar fi a la fam. I enguany ha triat per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes la Restauració dels ecosistemes de muntanya per a sensibilitzar sobre la rellevància d’aquests ecosistemes, demandar solucions, desenvolupar millors pràctiques i realitzar inversions basades en la naturalesa que augmenten la capacitat de les muntanyes per a adaptar-se a les amenaces diàries i els esdeveniments climàtics extrems.

I tu… com celebraràs aquest dia?
Si no saps per on començar, comença per buscar les muntanyes més pròximes de la zona en la qual vius i pregunta’ls a persones majors com utilitzaven abans els recursos de les muntanyes.

    ESCRIU-NOS

    I tu, què ens contes? Et consideres una persona compromesa amb la sostenibilitat i t’agradaria compartir la teua experiència? Eres un ecoemprenedor? Esperem els vostres suggeriments!