Pedro Melenas y compañía

Autor: Heinrich Hoffmann
Edita: Impedimenta

Heus ací un llibre arriscat, i divertit, una crònica del que no s’ha de fer, un manual de bones maneres per als xiquets d’ara escrit fa més de 170 anys, una joia, un clàssic de la literatura il·lustrada, una obra políticament incorrecta.

Escrita per un doctor alemany, Heinrich Hoffmann, que pensava en aquesta obra com a regal de Nadal per al seu fill, Pedro Melenas va transcendir el seu humil objectiu inicial i es va convertir en el llibre favorit dels xiquets alemanys de tots els temps, perquè les aventures d’aquest personatge llegendari ens conten la història de la desobediència i les seues conseqüències fatals. Escrita en vers, il·lustrada amb dibuixos acolorits a tinta, podem fruir d’aquesta obra gràcies a l’aposta de l’editorial Impedimenta, que la completa amb més aventures hilarants il·lustrades per alguns dels grans il·lustradors i contistes de l’actualitat.

 

«¡Federico, Federico
Era un demonio de chico!
A las moscas, por las malas
Les arrancaba las alas.
Mataba pájaros, gatos,
Destrozaba sillas, platos…»

 

Llegint les històries i les maldats d’uns personatges infantils tan atípics com Roberto, Federico o Paulinita, ens sorprenem per la seua mala idea, ens ruboritzem per les seues accions i podem comprovar com pateixen ells mateixos les conseqüències fatals de les gamberrades que planegen.

Però, és açò per a xiquets? Si esperem una història de fades a l’ús, que no qüestione les nostres conviccions, evidentment, aquesta no és l’obra de què estem parlant, i, encara així, la recomanem, perquè, al cap i a la fi, ens qüestionem el mateix cada vegada que encenen la televisió o juguen a un videojoc? És això per a xiquets? Nosaltres creiem que sí.

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i explicar-nos un llibre, una cançó o una pel•lícula que t’agrade? Esperem els teus suggeriments!