Libro de la fantasía

Recull d’innocents faules per a xiquets de Gianni Rodari (1920-1980)

Autor: Gianni Rodari
Edita: Blackie Books

Podria una plataforma dedicada a l’educació ambiental, en el seu apartat de llibres recomanats, prescindir del gran defensor de la imaginació com a força creadora i transformadora que va ser Gianni Rodari? Rotundament, no.

Perquè aquesta és una recopilació meravellosa dels seus contes per a xiquets, o per a adults que encara somien amb ser-ho, que arreplega les seues obres Contes per telèfonEl planeta dels arbres de Nadal, Contes escrits a màquina, Les dues vegades del baró Lamberto i El joc dels quatre cantons.

Aquestes rondalles naixen de la realitat quotidiana per a infringir les regles del comú a través de la invenció i la imaginació. Perquè despertar la imaginació dels xiquets és el que els farà millors persones en el futur. Fem com el senyor Bianchi, eixe viatjant de comerç que estava sempre de viatges de treball, però que mai va oblidar la promesa que va fer a la seua filla: un conte cada nit. I com no estava als peus del seu llit perquè el seu treball li ho impedia, li contava cada dia aquests contes per telèfon.

Libro de la fantasía, de Gianni Rodari

Per a què voldrà saber de la sort d’una violeta al pol Nord
o què li passà al carranc que decidí caminar cap avant?

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i explicar-nos un llibre, una cançó o una pel•lícula que t’agrade? Esperem els teus suggeriments!