La vida secreta de las vacas

Autora: Rosamund Young
Edita: Seix Barral

El títol d’aquest llibre no enganya. Rosamund Young, que regenta una granja orgànica a Anglaterra des de fa més de quaranta anys, ens explica de manera senzilla i amena la vida secreta de les vaques, eixos mamífers afables i avorrits que passen el dia pasturant i mirant el no-res. A qui li podrien interessar? Però,  estem segurs que coneixem realment les vaques? Ja vos avancem que no.

Sabies que les vaques tenen millors amigues en el ramat?, que els molesta molt que els visite algun humà sobrecarregat de perfum?, que tenen una gran memòria i recorden totes les persones que han conegut?

Segurament no, no ho sabies. Nosaltres tampoc fins que vàrem llegir aquest llibre deliciós, aquesta defensa de la intel·ligència i el sentit animal, com l’han catalogat alguns dels millors crítics literaris del món sencer. Aquest és, doncs, un llibre per a alguna cosa molt més important que per a aprendre sobre la vida secreta de les vaques; perquè aquest és un llibre per a aprendre a mirar… I ja que estem, et farem un petit espòiler de tres coses que segur que no saps de les vaques. Les altres, hauràs de llegir-les, o mirar-les amb més detall.

«Les vaques cuiden els fills de les seues amigues.

Les vaques inventen jocs.

Les vaques entaulen amistats per a tota la vida.»

    ESCRIU-NOS!

    I tu, què ens contes? T’agradaria participar en la nostra plataforma i explicar-nos un llibre, una cançó o una pel•lícula que t’agrade? Esperem els teus suggeriments!