Orxata 100 % natural

El Gremi d’Orxaters d’Alboraia, durant la seua llarga trajectòria, ha defensat l’orxata natural com a referent de la gastronomia i la dieta mediterrània, sana i refrescant, sense cap classe d’additius ni conservants. Així doncs, tota l’orxata que es produeix és natural, sense pasteuritzar i amb la denominació d’origen Xufa de València. És l’ingredient bàsic que el gremi cultiva en setze pobles de l’Horta Nord d’abril a octubre. Quan ja està recol·lectada, seca i seleccionada, es tritura amb aigua, un poc de canella i corfa de llima. Després es premsa i es filtra en fred per a obtindre l’autèntica orxata 100 % natural.

Hui en dia, les orxateries també preparen l’orxata en envasos per a emportar que conserven el producte perfecte fins al consum. A més, amb el bag in box i la seua aixeta dispensadora, podem degustar l’orxata natural en esdeveniments i serveis d’àpats. A partir de la xufa, també s’obtenen farines amb què es poden elaborar una gran varietat de productes, com rosquilletes, coca de llanda o bescuit de xufa sense gluten. També destaquen els famosos fartons casolans de pasta fullada, setinats i tendres, ideals per a prendre amb orxata o sense. Pel que fa als gelats artesans, el de crema de xufa és un plaer absolut per als sentits.

    ESCRIU-NOS

    I tu, què ens contes? Et consideres una persona compromesa amb la sostenibilitat i t’agradaria compartir la teua experiència? Eres un ecoemprenedor? Esperem els vostres suggeriments!