Fruita i verdura ecològica, la filosofia de les arrels

La producció de fruites i verdures de temporada i la seua distribució en l’àmbit local a partir d’una agricultura basada en els sabers tradicionals és l’acció principal de molts agricultors i comerços de proximitat, com fruiteries i verduleries, que ens porten el producte de la terra fins a casa amb la perspectiva de l’agroecologia com a pensament transformador.

Mitjançant la divulgació i la conscienciació de la sobirania alimentària, que ubica els que produeixen, distribueixen i consumeixen aliments en el cor dels sistemes i les polítiques alimentàries, aquests emprenedors de la nostra horta teixeixen un entramat social de cooperació, intercanvi i aprenentatge entre les persones que formen part de la seua xarxa de proximitat. Més enllà de la producció de la terra, l’agricultura ha de ser el punt de partida d’un canvi social de base que reoriente el futur de la humanitat i conforme societats més íntegres i justes.

Aquesta filosofia té la seua concreció més visible en la confecció de caixes personalitzades amb productes agroecològics i de temporada. El punt de distribució s’ubica al centre neuràlgic de la producció. Per a poder sostindre la xarxa en totes les èpoques de l’any, molts han establert un sistema de quotes mensual que els socis i les sòcies van consumint segons les seues necessitats alimentàries. Aquests comerços de proximitat entenen la seua activitat com a espai de confiança i de compromís ciutadà dins de l’àmbit de l’agricultura. Recuperant i enfortint els vincles socials, recuperarem i enfortirem els sistemes agrícoles que ens envolten.

    ESCRIU-NOS

    I tu, què ens contes? Et consideres una persona compromesa amb la sostenibilitat i t’agradaria compartir la teua experiència? Eres un ecoemprenedor? Esperem els vostres suggeriments!